24 dec.: Kerstnachtdienst

17 december 2018

Op kerstavond, maandag 24 december, is er traditiegetrouw een Kerstnachtdienst in de Hervormde Kerk van Zuidwolde, namens de Hervormde Gemeente en de Ontmoetingskerk. Ook dit jaar is er weer een mooie dienst voorbereid, met veel ruimte voor zang en muziek. Uiteraard worden er diverse bekende kerstliederen gezongen, begeleid door Tim Vroom op het orgel. Verdere muzikale medewerking wordt verleend door het Fries Mannen Ensemble en pianist Jan Moens. Voorganger is mevr. Hennie Wiechers.

In de Hervormde Kerk in Zuidwolde.

Hoe laat
De kerstnachtdienst begint om 22.30 uur.

Ik zie jou

Het Fries Mannen Ensemble

Het Fries Mannen Ensemble is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Jan Brens uit Sneek. Het koor telt elf prachtige Friese mannenstemmen. Zij hebben ervoor gekozen om hun zangtalent in te zetten voor het overdragen van Gods liefde en warmte. Maar zij hebben er ook voor gekozen om met anderen te delen. Zij zingen namelijk voor hun eigen goede doel: de opbrengst van al hun optredens en cd-verkopen gaat naar de werkgroep Nobody’s Child in Sri Lanka (www.nobody-child.nl).

Collecte
Tijdens de dienst wordt er dan ook gecollecteerd voor Nobody’s Child. Deze werkgroep schenkt geld aan het Good Shepherd Convent klooster Nisaladiya Sevena in de stad Negombo in Sri Lanka. Hier bevindt zich een kindertehuis waar meisjes wonen die misbruikt, mishandeld en verwaarloosd zijn. De zusters in het klooster geven hen een liefdevolle verzorging en onderwijs. Nobody’s Child draagt zorg voor de continuïteit van het onderwijs aan de meisjes waardoor de kans op volwaardige terugkeer in de samenleving wordt vergroot.

Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor de dekking van de onkosten van de kerstnachtdienst.

Na afloop bent u van harte uitgenodigd om een glaasje warme Glühwein te blijven drinken, samen met een lekkere plak krentenwegge.

Komt u ook? Van harte welkom!

Orgelcommissie Hervormde Gemeente Zuidwolde,
Peter ten Kate