27 jan.: Zuidwoldiger zangavond

20 januari 2019

Zuidwoldiger Zangavond met Hardenbergs Christelijk Mannenkoor
Op zondag 27 januari is er een Zuidwoldiger Zangavond. Het is de eerste zangavond in Jubileumjaar 2019, het 15e jaar dat deze zangavonden worden georganiseerd.  Aan deze avond wordt meegewerkt door het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor, onder leiding van Nederlands bekendste dirigent Jan Quintus Zwart, en door organist/pianist Ronald IJmker. De leiding is in handen van Rolanda den Boon.

In de Hervormde Kerk in Zuidwolde.

Hoe laat
De zangavond begint om 19.00 uur.

Kosten
De toegang is gratis, de koffie na afloop ook. We houden wel een collecte voor de onkosten.

Een jubeljaar!

Hardenbergs Christelijk Mannenkoor
Het koor is opgericht in 1960 en staat sinds 1987 onder leiding van Jan Quintus Zwart, dus al ruim 30 jaar! Jan Quintus is Nederlands bekendste dirigent en vooral bekend als drijvende kracht achter het EO-programma Nederland Zingt, waar hij ook vaak te zien is. Kenmerkend zijn de passie en enthousiasme dat hij uitstraalt. Het koor heeft een groot aantal plaat- en cd-opnames gemaakt door de jaren heen en vele concertreizen gemaakt naar landen over de hele wereld. Er zijn momenteel zo’n 130 koorleden. Het Hardenbergse koor geldt als één van de topkoren in onze regio. Dat kan ook bijna niet anders met deze dirigent als muzikaal leider! Ze zijn voor het eerst in Zuidwolde te horen.

Ronald IJmker
Ronald IJmker studeerde orgel bij Harm Jansen aan het Conservatorium in Zwolle. Hij is verbonden als organist aan de Hervormde Kerken van Coevorden, Hollandscheveld, en de Protestantse Gemeente te De Krim. Ook is hij een veelgevraagd begeleider, bij diverse koren, op zowel orgel als piano. Concertreizen met koren brachten hem reeds in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Polen. Ook werkte hij mee aan vele CD-, radio-, en TV opnamen. Zo is hij één van de organisten die te zien zijn bij het TV-programma Nederland Zingt. De samenzangbegeleiding is bij hem dus in uitstekende handen!

Zingt u mee? Van harte welkom!

Orgelcommissie Hervormde Gemeente Zuidwolde,
Peter ten Kate