27 okt: Zuidwoldiger Zangavond

6 oktober 2019

Op zondag 27 oktober is er weer een Zuidwoldiger Zangavond, editie 101. Aan deze avond wordt meegewerkt door het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal onder leiding van Harold Kooij en organist Ronald Knol. De leiding is in handen van Geke Lopers.

In de Hervormde Kerk in Zuidwolde.

Hoe laat
De zangavond begint om 19.00 uur.

Vertrouwen

Christelijk Mannenkoor Stadskanaal
Het Mannenkoor werd opgericht in 1938 en bestaat dus al heel lang. Het koor heeft het streven om door middel van de zang het Evangelie van Christus uit te dragen. “Laat ons de Heer lofzingen” is de grootste opdracht van het koor. Vele jaren heeft dirigent Johan Pots het koor geleid en groot gemaakt. Enkele jaren geleden nam Harold Kooij het stokje over, met zijn bekende enthousiasme. Het koor is in Stadskanaal en verre omgeving bekend door haar prachtige zang en muziek en is landelijk bekend door haar medewerking aan diverse radio- en televisieprogramma’s. Vaak wordt medewerking verleend aan kerkdiensten en bijzondere diensten in de Noordelijke provincies. De Knoalster Mannen zijn voor het eerst in Zuidwolde te beluisteren.

Ronald Knol
Ronald Knol is een bekende organist in onze regio. Hij begeleidt regelmatig bijzondere diensten in Hoogeveen, Beilen, Assen, Diever en in zijn woonplaats Dwingeloo. Al op zeer jonge leeftijd werd hij door het orgel aangetrokken en begon hij met spelen. Alles op gevoel, zonder een noot te kunnen lezen en zonder muziekles. Vooral zijn improvisaties zijn geliefd bij veel mensen. In de afgelopen jaren is Ronald
Knol ook begeleider geweest van diverse koren. Toen het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal onder leiding kwam van zijn muzikale boezemvriend Harold Kooij, duurde het niet lang voordat Ronald ook hier als begeleider aan verbonden werd. Zuidwolde is een plek waar hij altijd graag komt, vanwege het prachtige orgel. Regelmatig is Ronald Knol dan ook bij de zangavonden aanwezig. Is het niet als organist, dan als luisteraar en orgelgenieter.

Kortom: alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor een prachtige zangavond. Zingt en luistert u ook mee? Van harte welkom!

Peter ten Kate,
Orgelcommissie Hervormde Gemeente Zuidwolde