29 april: Zuidwoldiger Zangavond

10 april 2018

Op zondag 29 april a.s. is er weer een Zuidwoldiger Zangavond in de Hervormde Kerk van Zuidwolde. Het thema is “Uw Koninkrijk kome”. Hieraan wordt meegewerkt door het Christelijk Mannenkoor Steenwijk, organist Arjan Kroes en organist Harry Hamer.

Mannenkoor Steenwijk
Het koor bestaat al sinds 1946 en heeft zo’n 65 leden. Het heeft al vele bijzondere concerten gegeven, onder andere met Vicky Brown, Jan Vayne, het Kremlin Capella Koor en de Josti Band. In Zuidwolde zijn ze inmiddels zeer bekend en hebben al diverse keren succesvol meegewerkt aan een zangavond. De laatste keer was in 2015. Sinds januari 2013 staat het koor onder leiding van dirigent Marco Hoorn (1987), uit Urk. Marco is een gedreven en veelzijdig musicus; zijn enthousiasme is duidelijk voelbaar. Als dirigent en solist werkte hij mee aan concerten en TV-opnames. Verder doet hij freelance projecten en opdrachten als zanger, drummer, pianist en producer. Samen met Jaap Kramer en Jacob Schenk vormt hij de bekende muzikale Urker zangroep “At Once”. Het koor wordt muzikaal begeleid door hun vaste begeleider, organist Arjan Kroes uit Steenwijk.

Harry Hamer
Organist Harry Hamer is inmiddels een zeer vertrouwde naam bij onze zangavonden. Hij is organist van de Nieuwe Kerk in “orgelstad” Kampen en in het dagelijks leven docent en adjunct-directeur van de muziekschool in deze stad. Zijn orgelstudie volgde hij aan het Conservatorium in Zwolle. Op TV is hij regelmatig te zien in het programma “Nederland Zingt”. Naast organist is Harry Hamer ook dirigent en vaste begeleider van vele koren. Harry zal deze zangavond de samenzang begeleiden op zijn enthousiaste wijze en ook improviseren.

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten. Van harte welkom!

Peter ten Kate
Orgelcommissie Hervormde Kerk Zuidwolde