30 sept.: Zuidwoldiger Zangavond

15 september 2018

Zuidwoldiger Zangavond met koor Glorify en Jorrit Woudt

Op zondag 30 september a.s. is er weer een Zuidwoldiger Zangavond in de Hervormde Kerk van Zuidwolde. Het thema is “Heer, wijs mij Uw weg”. Hieraan wordt meegewerkt door het koor Glorify uit Meppel en organist Jorrit Woudt. De presentatie wordt verzorgd door Geertje Broekman.

Glorify
Het koor is opgericht in 1993 als gospelkoor voor jongeren en jongvolwassenen. Enkele jaren later werd het een jongerenkoor en inmiddels is het een gemengd koor geworden met 45 leden van diverse leeftijden. Met als overeenkomst hun enthousiasme voor het zingen van religieuze liederen. Door de jaren heen zijn er diverse dirigenten actief geweest voor het koor. Sinds enkele jaren is dat Jaap Kramer uit Urk. Jaap is dirigent van meerdere koren en zelf ook zeer actief als zanger bij de groep “At Once”. Ook is hij bekend als organist en pianist. Glorify was al twee keer eerder in Zuidwolde en we kregen veel lovende reacties. Daarom dit jaar opnieuw te beluisteren!

Jorrit Woudt
Jorrit Woudt (1980) is organist van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Enschede. Hij studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie. Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Verder is hij actief als dirigent diverse koren. En al vele jaren bij onze zangavonden te beluisteren in Zuidwolde!

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten. Van harte welkom!

Peter ten Kate
Orgelcommissie Hervormde Gemeente Zuidwolde