Jeugdkerk vraagt hulp

19 juli 2019

Hulp gevraagd!
We hebben een prachtige groep kinderen, tieners en jongeren in onze gemeente. Er worden allerlei dingen aangeboden aan deze groep: kinderoppas, kindernevendienst, jeugdkerk en catechisatie. Naast deze vaste onderdelen binnen het jeugdwerk willen wij de kinderen, tieners en jongeren meer meegeven. Geloven en kerk zijn is meer dan alleen de zondag of deze vaste dagen. De afgelopen jaren hebben we meerdere activiteiten aangeboden waarbij we de jongeren buiten de diensten om willen verbinden met de kerk, de gemeente en waarin we samen ontdekken wie God voor ons wil zijn.

Als gemeente fungeren wij als een lichaam, alle ledematen doen ertoe! Wij zoeken verschillende mensen die hun talenten willen gaan inzetten binnen het kinderwerk en jeugdwerk. Als je praktisch ingesteld bent, als je creatief bent, als je van organiseren houdt of als je van pastoraat houdt: voor iedereen is er een taak. En we hebben jou/u nodig! Lees onderstaande vacatures: er is echt hulp nodig! We hebben enkele ‘vacatures’ open gezet om kort te vertellen waarin we hulp nodig hebben.

 Activiteiten: jongerenavonden
We willen 4 tot 6 jongerenavonden organiseren per jaar. Het zou heel leuk zijn als jij ideeën hebt over de invulling van een jongerenavond. Dit kan een leuke activiteit zijn, een spel, een actie om de handen uit de mouwen te steken, een Bijbelstudie etc. Vind je het leuk om een avondinvulling mee te denken? Meld je dan aan😊 Je komt niet in een commissie waarin je moet vergaderen, alles wat je doet is gericht op de jongerenavonden.

 Activiteiten: kindermiddagen
We willen 2 tot 4 kindermiddagen organiseren per jaar. Het zou heel leuk zijn als je ideeën hebt over de invulling van een kindermiddag. Dit kan een spel zijn, een actie om de handen uit de mouwen te steken, een kindertheater of nog zoveel meer. Vind je het leuk om hier over na te denken en de activiteit op te zetten? Meld je dan aan! Je komt niet in een commissie waarin je moet vergaderen, alles wat je doet is gericht op de kindermiddagen.

 Invulling themadiensten
Wij organiseren 5 themadiensten per jaar. Samen met dominee Arthur Broekman, Christa en Rianka bedenken wij jaarlijks een jaarthema. Daarbij zoeken wij predikanten en muzikale begeleiding. We onderhouden contact met de sprekers en muziek om de invulling van de liturgie samen in te vullen en vorm te geven. Ook zorgen we voor de PR van de diensten. Vind je het leuk om hierin mee te denken? Meld je dan aan! Je komt niet in een commissie om te vergaderen, alles wat je doet is gericht op het organiseren van de themadiensten.

 Jeugdpastoraat
Wij vinden het belangrijk om ook meer te investeren in jeugdpastoraat. Rianka doet dit vanuit haar functie als jongerenwerker, maar ziet dat er veel meer bezoeken afgelegd kunnen worden. Het is haar idee om een klein pastoraal jeugdteam op te gaan zetten. Om met elkaar te kijken waarin dit team er te kunnen zijn voor de kinderen, tieners en jongeren die worstelingen hebben in het leven, geloofsvragen hebben en soms even extra aandacht nodig hebben. Heb je affiniteit met kinderen, tieners en/of jongeren en zie je het zitten om met deze groep te spreken over het geloof, te bidden en wat meer aandacht te geven? Meld je dan graag aan bij Rianka! Samen zullen we een plan opzetten hoe we deze invulling kunnen gaan geven.

Hebben jullie interesse of vragen? Vraag gerust ons gerust of meld je aan bij Rianka (rianka_bekendam@hotmail.com/ 0625412391).

Groeten namens de jeugdambtsdragers: Henrieke Vos, Dari Huiskes en Henri Bisschop