Kerkelijke activiteiten i.v.m. Coronavirus

18 maart 2020

Gevolgen kerkelijke activiteiten i.v.m. coronavirus

In navolging van de landelijke oproep om geen activiteiten te organiseren waar veel mensen bijeenkomen, hebben wij besloten om veel (kerkelijke) activiteiten de komende weken te annuleren of op een andere wijze in te vullen.

Voorlopig gaan alle kerkdiensten, bijeenkomsten, catechisaties en kringen niet door.

Als kerkenraad zijn wij ons ervan bewust dat er verstrekkende maatregelen genomen worden, maar wij hopen dat u begrip heeft voor de situatie. De kerk voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn, de veiligheid en gezondheid van alle inwoners van Zuidwolde.

Wij stellen het volgende in:
Wij gaan persoonlijk contact tot een minimum beperken. Persoonlijk contact wordt zoveel mogelijk telefonisch opgepakt.
U mag ons gerust bellen voor informatie, hulpvragen, ondersteuningsgesprek en gebed.
Neemt u dan tussen 18.00 en 20.00 uur contact op met:
1. Voor pastorale vragen: Gradus Bekendam (tel. 372991) of Ds. Arthur Broekman (tel. 354338)
2. Voor diaconale vragen: Jeannette Courtz (tel. 371697)
3. Voor overige vragen: Scriba Hans Huiskes (tel. 372928)
Wij houden er rekening mee dat er de komende weken nog aanvullende maatregelen genomen moeten worden. We houden u op de hoogte.
Ook op de deur van d’Olthof wordt actuele informatie vermeld, evenals op onze website www.hervormdzuidwolde.nl en Facebookpagina.

Voor het volgen van erediensten zijn er enkele mogelijkheden:
1. De zondagse kerkdienst wordt (zonder kerkgangers) opgenomen, is te bekijken via de kerk-tv en via deze YouTube-link.
2. Op NPO2 wordt door de EO iedere zondagmorgen een kerkdienst uitgezonden.
3. Op zondagochtend wordt rond de klok van 10.30 uur via de streekomroep een overdenking uitgezonden door een lokale voorganger. DNO Radio (voorheen Streekradio De Wolden) kunt u vinden op FM 104.8 en op de tv (Ziggo) kanaal 44.

Wij bidden dat God ons met zijn Geest nabij mag zijn en Hij ons op de juiste wijze mag leiden in deze moeilijke tijden.

De Kerkenraad van de Hervormde Gemeente

• 29 maart 2020 Ds. H. Bakhuis: online