Laatste voorbereidingen Jongerenreis India

18 november 2018

De laatste maanden zijn van start gegaan, de reis komt steeds dichterbij. Achter de schermen is er druk gewerkt aan de vormgeving van het programma in India. Zondag 11 november gaan we met de groepsbijeenkomst, samen met de jeugd de rest van het programma invullen. Dari, Brenda en Rianka zijn op zondag 14 oktober op bezoek geweest bij de reisleiding van stichting Wifi. Een hele middag zijn alle praktische zaken doorgesproken. Prachtig te horen wat we echt gaan doen in India!!

Er zijn bijna 100 weeskinderen bij ons project India, die van ons het eerste set kleding van dit jaar zullen ontvangen. Wij nemen sportshirts en ballen mee voor hen, dus ze krijgen zelfs iets extra’s. We gaan de straat op om eten uit te delen aan de armen en de weduwen, daarbij zullen wij met hen bidden en het Evangelie uitleggen. Ook gaan we naar de Leprakolonie om daar kleding en maaltijden uit te delen. In het volgende kerkblad zullen we het gehele programma toelichten, de groep moet het eerst te horen krijgen😉

Op zondag 16 december zal de wegzenddienst plaatsvinden in onze gemeente. De groep heeft samen met Arthur de liturgie samengesteld en er zal uitleg over het programma, de doelen van de groep en de gebedskalender plaatsvinden. We zouden het geweldig vinden als jullie er allemaal bij kunnen zijn. Wij reizen van woensdag 19 december t/m zondag 30 december. Wij hopen zondag 30 december rond 15.30 uur terug te zijn op het kerkplein in Zuidwolde.

Zoals jullie in een eerder kerkblad hebben kunnen lezen zit Manon Fransen in opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie om officier te worden voor de geneeskundige diensten. Manon heeft de komende maanden veel heftige bivak maanden voor de boeg. Dit betekent dat zij op een soort trainingsmaanden gaat in het buitenland. Helaas voor ons en Manon kan zij daarom niet bij het concert van Chosen en de wegzenddienst aanwezig zijn. Manon zal twee dagen later naar India vliegen, omdat zij een diplomering ontvangt in de week van vertrek. Maar zo’n dappere, sterke meid durft en kan dat zeker! Wij zullen haar met open armen ontvangen in India. De pastor en de leiding van stichting Wifi hebben hier plannen voor gemaakt en zullen zorgen dat zij veilig bij ons aan zal komen. Nogmaals vanaf hier: Manon heel veel sterkte de komende tijd in de trainingsmaanden! We vinden je een kanjer en we zien je snel!

• 16 december 2018 Ds. A.B. Broekman
  • 21 december 2018 Mw. R. Stoter