Lied ter inspiratie

1 augustus 2018

Een tijdje geleden bezochten we een kerkdienst elders. Op een gegeven moment werd er iets verteld over de betekenis die een bepaald lied had voor een gemeentelid. In dit geval werd er verteld dat het lied heel veel bemoediging had gegeven voor degene die aftrad als ouderling. Het lied gaf haar kracht en steun voordat ze op huisbezoek ging. En na deze uitleg werd het lied gezongen. Een bekend lied, dat nu gezongen werd met een heel andere boodschap! Mijn buurman vertelde dat er op veel zondagen een lied ter inspiratie werd gezongen en daar iets over werd verteld. “ Mijn lied keuze komt volgende week. Een psalm die mijn broer altijd oefende voor zijn orgelles. Ik kon het lied eigenlijk niet meer horen toen. Nu jaren later is het lied een mooie herinnering aan mijn jeugd geworden.”

Liederen…zo persoonlijk en er valt zoveel over te zeggen. Dat gaf mij het idee om dit in Zuidwolde ook te gaan doen. En waar binnen de kerkenraad positief op is gereageerd. Hoe mooi om van gemeenteleden jong en oud, te horen wat voor geloofskracht of herinneringen ze hebben aan een lied.

Na de zomerperiode willen we hier in de gemeente mee gaan beginnen. Generaties verbinden door het zingen van een lied met een persoonlijk verhaal van geloof. Ik zal gemeenteleden vragen naar hun lied en hun verhaal daarbij. Uiteraard mag u zich ook aanmelden bij mij!
En daarbij ook alvast de vraag: Lijkt het u een mooi initiatief om aan mee te werken wat betreft de voorbereiding (gemeenteleden vragen en hun verhaal daarbij op papier te zetten), dan mag u dat ook laten weten!

Ik hoop op prachtige liederen en mooie, betekenisvolle verhalen daarbij!

Rolanda den Boon
0528-372073