Adres Foto
Nieuw: Road Map

Nieuw: Road Map


20 mei 2020

 

Road Map: nieuw initiatief van het jeugdwerk!

 

Achter de schermen zijn wij al een tijdje bezig om aanbiddingsavonden te organiseren in onze gemeente. Avonden die laagdrempelig te bezoeken zijn, sprekers die thema’s aanhalen waar de jeugd mee bezig is, aanbiddingsliederen en worshipliederen en vooral de groei met elkaar.

 

Tijdens de coronatijd hebben wij wat vaart gezet achter deze organisatie, aangezien de jeugd op zoek is naar verdieping en aansluiting. De jongerenavonden via Zoom hebben geholpen om met de jeugd te kijken waar hun behoeften en verlangens liggen, we hebben gesproken over welke thema’s er spelen en waarin zij in hun geloof willen groeien. Daaruit kwam de opzet om online aanbiddingsavonden te organiseren, waarnaar er via ZOOM met elkaar doorgesproken kan worden.

 

De eerste RoadMap bijeenkomst is 14 juni om 19.30 uur en uitgezonden worden via het YouTube-kanaal van de kerk.

Na afloop van de aanbiddingsavond zal er voor de jongeren een online ZOOM-meeting georganiseerd worden om na te praten over de vragen die gesteld worden tijdens de uitzending.

 

Met groot enthousiasme laten wij iedereen het nieuwe logo zien van de themadienstengroep.

De naam voor deze avonden heet: Road Map. Dit betekent een stappenplan tot je bestemming. Wij geloven namelijk dat God voor een ieder van ons een bestemming heeft, dat wanneer wij die bestemming (Gods Plan) ontdekken, wij meer mogen en kunnen schitteren in Zijn Koninkrijk hier op aarde. Dat plan ontdek je niet zomaar, daar kan je naartoe groeien. Het ontdekken van Gods plan en het leren groeien naar Zijn wil, willen wij stimuleren tijdens de aanbiddingsavonden.

 

In het logo zijn meerdere dingen te zien:

  • De ‘O’ is het teken van Google Maps, een teken die aangeeft wat de locatie is. Het symboliseert de verschillende situaties die wij tegen zullen komen op onze wegen met God.
  • Je ziet mensen die op een weg bewandelen. Wij geloven dat wij als gemeente samen mogen ontdekken wat God voor plannen heeft met ons leven. We mogen elkaar stimuleren en ondersteunen.
  • De weg loopt met bochten in een ‘S’ vorm. Dit symboliseert de bochten die je in je leven kunt hebben. Soms verloopt een weg gemakkelijk, maar er zullen ook bochten in je leven voordoen: twijfel, ziekte, angsten, verdriet, rouw etc. Juist op die momenten heb je de gemeente nodig en zal je elkaar kunnen helpen die bochten om te buigen en weer te kijken naar de weg die God voor jou heeft gebaand.
  • Het kruis; Wij hopen en bidden dat de jeugd, maar ook de overige gemeenteleden mogen ontdekken wie Jezus voor iedereen wil zijn. Het kruis staat daarom niet als eindbestemming aan het einde van de weg of juist aan het begin van de weg, maar in het midden. Wij hopen dat mensen Jezus mogen leren kennen en tijdens hun reis met Jezus en de gemeente mogen ontdekken wat God voor bestemming heeft voor een ieder. Wij geloven niet dat het kruis de eindbestemming is, maar juist een nieuwe start in je leven als christen met Jezus samen.
Erediensten
  • 16 augustus 2020 dhr. H. Lowijs: online
  • 23 augustus 2020 Ds. A.B. Broekman: online
  • 30 augustus 2020 Ds. A.B. Broekman: online
  • 6 september 2020 Ds. A.B. Broekman
  • 13 september 2020 Ds. A.B. Broekman