Kerkradio / tv

De kerkdienst volgen via uw TV thuis.

Als u hier in de kerk rondkijkt dan ziet u daar de beweegbare camera van onze kerkTV installatie hangen. Bovendien hangt er nog een vaste camera bij het orgel.

Al een aantal weken volgen enkele gemeenteleden thuis via deze camera´s de dienst van zondagmorgen op hun televisie. Dat kan omdat ze zijn aangesloten via een “kerkTV ontvanger” op hun televisie. Behalve de dienst in onze kerk kan men dan ook kiezen uit nog 27 kerken die zijn aangesloten. Bovendien kan men via “Video on demand” op elk gewenst moment van de dag alle dagen kijken naar een willekeurige kerkdienst van één van de deelnemende kerken van de afgelopen week. Dus kijken op het moment dat het je uitkomt.

De kosten van gebruik en huur van de kerkTV ontvanger zijn € 15,00 per maand. Men moet dan wel beschikken over een internetaansluiting. Als men die niet heeft maar toch de kerkTV wil ontvangen kan de diaconie voor zo’n aansluiting zorgen. De kosten daarvan zijn €14,17 per maand. Hebt u veel moeite met deze kosten, dan is er altijd overleg mogelijk met uw diaconie.

Heeft u belangstelling voor kerkTV of hebt u een familielid of kennis die dat zou willen, neem dan even contact op met Jan Hessels (tel. 371954) of met onze diaken Warner Elders (tel. 266378). Zij zijn ook altijd bereid verdere vragen te beantwoorden.

De eerste reacties zijn zeker positief, al heeft zoiets nieuws natuurlijk altijd even tijd nodig om optimaal te functioneren. Maar de diaconie ziet dit als een service voor de mensen die niet meer naar de kerk kunnen, en we willen dan ook graag dat dit breed bekend gemaakt wordt. Vertel het dus door.

Wat is Kerkradio ?

U moet een internetaansluiting hebben en het geluid komt via de televisie, voor verdere vragen Jan Hessels (tel. 371954).

Hoe kunt u Kerkradio aanvragen?

U kunt kerkradio aanvragen bij de diaconie die dan ook de aansluiting bij u thuis zal verzorgen. Meestal wordt de kerkradio dezelfde week nog bij u aangesloten. Veel kerkradioluisteraars willen de uitzendingen niet graag meer missen! De kosten hoeven over het algemeen geen bezwaar te zijn.

Wat kost Kerkradio?

Abonnement ( per kwartaal) € 11.50

Intree kosten ( eenmalig) € 45.00
Borg ( voor kerkradio kastje) € 45.00, het kerkradiokastje blijft eigendom van uw geloofsgemeenschap.

Bij opzegging van het abonnenent wordt € 45,00 borgsom terugbetaald.

De intreekosten worden niet meer terugbetaald.

• 20 april 2018 Dhr. J. Wassens
  • 22 april 2018 Ds. A.B. Broekman