Adres Foto
Oud papier St. Comite Soweto

Oud papier St. Comite Soweto


1 november 2018

 

Oud papier voor Stichting Comite Soweto nog steeds de moeite waard

 

Al 23 jaar wordt er in Zuidwolde oud papier ingezameld ten bate van het werk voor de arme mensen in en rond Johannusburg, Zuid Afrika. Dit werk is een initiatief van dominee Joop Lensink. Hij heeft het werk jarenlang gecoördineerd, maar helaas is hij op Goede Vrijdag dit jaar overleden. Daarvoor heeft hij de leiding overgedragen aan dominee Oscar K Wakandwa. Deze donkere missionaris, geboren in Congo, leidt het werk onder veelal jongeren en kinderen met beroepstraining, naschoolse activiteiten en voeding.

 

Dit jaar heeft de groep vrijwilligers uit Zuidwolde tot nu toe al weer voor meer dan € 6000 aan oud papier ingezameld. Dit geld wordt zonder tussenkomst van betaalde krachten rechtstreeks overgemaakt naar Zuid Afrika. Alle mensen die papier gebracht hebben of waar papier opgehaald kon worden, wil het plaatselijke Comité Soweto Zuidwolde hiervoor hartelijk danken.

Mensen die het werk onder de hulpbehoevende zwarte mensen in Zuid Afrika willen blijven steunen kunnen hun papier en karton altijd brengen naar een grote container die permanent op het terrein bij loonbedrijf Klooster Middelveenseweg 7c staat. Als extra service staan er op elke eerste zaterdag van de maand tussen 9 en 12 uur vrijwilligers klaar om het daar in ontvangst te nemen. En bij hen die het papier zelf niet kunnen brengen kan het opgehaald worden.

 

Voor meer informatie over het werk van Stichting Comité Soweto kunt u kijken op hun website www.scsaalten.webs.com of informeren bij Herman van Arragon tel. 06-43520521.

Erediensten
  • 19 juli 2019 mw. R. Stoter
  • 21 juli 2019 dhr. H. Lowijs
  • 26 juli 2019 Dhr. J. Schaeffer
  • 28 juli 2019 Ds. A. Linde
  • 4 augustus 2019 Ds. H.J.W. Faassen