Tussenstand project Gambia

3 juli 2019

De afgelopen maand hebben we weer een actie gehad en wel op 15 juni de autowas actie bij de Hervormde kerk. Ondanks het slechte weer in de ochtend werd er wel volop gewassen door vrijwilligers uit de drie kerken. Hulde!! Al met al ongeveer €300 opgehaald hiermee. En vele blije gezichten en schone auto’s.

Ook het inzamelen van (kinder)kleding is nog nodig. Alle maten kinderkleding en zelfs (kleinere maten) vrouwenkleding is nog hard  nodig.
In goed overleg met de stichting hebben we besloten om geen knuffels meer in te zamelen. Er werd zo’n gehoor gegeven dat de stichting werd overspoeld door knuffels. Allen bedankt daarvoor, maar we richten ons nu voornamelijk op kleding. Tevens mag er ook nog altijd breiwol ingeleverd worden. En er loopt nog altijd een inzameling van lege statiegeldflessen. Hoe meer lege flessen, des te beter het is natuurlijk.

Dan is er nog de taartenactie. De teller staat al boven de 40, maar er kunnen er altijd meer bij.
U kunt nog altijd taarten bestellen. (monchou-, appel-, kwark- of bavaroistaart). Dus bent u jarig, heeft u een jubileum te vieren of wil je ‘gewoon een stukje taart bij de koffie’…..stuur een mail naar: rinaldojonkman@hotmail.com en geef je gegevens door en nog belangrijker: de soort taart!

Lopende acties:
De aardappels groeien goed hoorden we uit betrouwbare bron. We houden u op de hoogte hoe en waar en wanneer ze te koop komen.

Vooralsnog staat er een (walking) high tea gepland op zaterdag 5 oktober. Een variant op het walking diner van vorig jaar. De definitieve uitwerking wordt nog bekend gemaakt. Maar noteert u het alvast in uw agenda. Andere ideeën zijn uiteraard van harte welkom!!

Voor de voortgang van het project in Sukuta Mandina kunt u een kijkje nemen op de website (www.onderwijsvoorgambia.nl op deze site wordt het project in beeld en woord bijgehouden.
Er wordt met man en macht gebouwd aan de primary school.

namens de gezamenlijke diaconieën:  Marian Elling, Yvonne Kuijer, Jeannette Courtz, Gerrit Dijkstra en Rinaldo Jonkman

• 19 juli 2019 mw. R. Stoter
  • 21 juli 2019 dhr. H. Lowijs