V.a. 6 september: kerkdiensten bijwonen

24 augustus 2020

Na bijna een half jaar ontvangen we u vanaf 6 september graag weer in de kerk voor het bijwonen van de zondagse erediensten. Met alle zorgvuldigheid hebben we als kerkenraad bekeken hoe we dit coronaproof kunnen organiseren.

Per kerkdienst kunnen we vanwege de coronamaatregelen vooralsnog maximaal 60 personen welkom heten. We werken met een reserveringssysteem, zodat we er bij grote belangstelling rekening mee kunnen houden dat iedereen met regelmaat kan komen.

Er is ook weer kinderoppas en kindernevendienst. Kinderen komen alleen niet in de kerkzaal. En er moet vooraf voor aangemeld worden.

Hoe ziet de aangepaste werkwijze er precies uit?

• Meld u voor de kerkdiensten, kinderoppas en kindernevendienst aan via e-mailadres reserveren@hervormdzuidwolde.nl voor donderdag 20.30 uur. Geef aan naar welke dienst u wilt komen en met hoeveel personen. U ontvangt vrijdags per mail een bevestiging. Wanneer u niet kunt mailen kunt u op donderdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur reserveren via tel. 06-57322252.
  • Bent u op de gereserveerde dag verhinderd, geef dit dan door via het e-mailadres of genoemde telefoonnummer.
  • Gebruik voor toegang tot de kerk uitsluitend de hoofdingang.
  • Houd overal 1,5 meter afstand tot elkaar in acht (geldt niet voor kinderen t/m 12 jaar).
  • Een medewerker begeleidt u naar uw zitplaats in de kerk en van uw zitplaats naar buiten.
  • Huisgenoten mogen gelukkig gewoon bij elkaar zitten.
  • Vanwege de vaste routing zult u niet elke keer op dezelfde plek in de kerk komen te zitten.
  • Met elkaar zingen is jammer genoeg niet toegestaan; wel worden er liederen ten gehore gebracht door een aantal voorzangers.
  • Graag zoveel mogelijk thuis naar het toilet gaan.

En wellicht ten overvloede: bij (milde) gezondheidsklachten, hoesten e.d. kunt u niet naar de kerk komen. Bent u 70-plusser of valt u in een risicogroep, bepaal dan zelf of u het verantwoord vindt om de kerkdiensten te bezoeken. Wij verwijzen naar dit advies van de overheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen

Wij zien ernaar uit om weer gezamenlijk de erediensten te vieren en hopen u in onze kerk te mogen ontmoeten. Mocht dat niet lukken of u blijft de diensten liever online via kerk-tv of ons YouTube-kanaal volgen, dan hebben wij daar uiteraard alle begrip voor.

Namens de kerkenraad,

Scriba Hans Huiskes