Zuidwoldiger zangavond

11 maart 2019

Op zondag 31 maart is er een Zuidwoldiger Zangavond. Aan deze avond wordt meegewerkt door het Gospelkoor El Jakim, onder leiding van Harold Kooij, en door organist Harry Hamer. De leiding is in handen van Rolanda den Boon.

In de Hervormde Kerk in Zuidwolde.

Hoe laat
De zangavond begint om 19.00 uur.

Kosten
De toegang is gratis, de koffie na afloop ook. We houden wel een collecte voor de onkosten.

Nieuw begin

El Jakim
Het interkerkelijke gospelkoor El Jakim heeft haar thuisbasis in de Hervormde Kerk van Zuidwolde en bestaat inmiddels 21 jaar. De koorleden komen uit verschillende kerken uit Zuidwolde en omgeving met een gemeenschappelijke passie en doel: zingen! De naam El Jakim betekent “God richt op”. Sinds 2017 staat het koor onder leiding van dirigent Harold Kooij. Het repertoire bestaat uit een afwisseling van Nederlandstalige en Engelstalige liederen. Eind 2018 heeft El Jakim haar eerste cd opgenomen, met daarop hun mooiste nummers. Deze is op 2 maart gepresenteerd in de Hervormde Kerk van Zuidwolde.

Harry Hamer
Organist Harry Hamer is een zeer vertrouwde naam bij de zangavonden. Hij is organist van de Nieuwe Kerk in “orgelstad” Kampen en in het dagelijks leven docent en adjunct-directeur van de muziekschool in deze stad. Zijn orgelstudie volgde hij aan het Conservatorium in Zwolle. Op TV is hij regelmatig te zien in het programma “Nederland Zingt”. Naast organist is Harry Hamer ook dirigent en vaste begeleider van vele koren. Harry zal deze zangavond de samenzang begeleiden op zijn enthousiaste wijze en ook improviseren.

Zingt u mee? Van harte welkom!

Orgelcommissie Hervormde Gemeente Zuidwolde,
Peter ten Kate