Zuidwoldiger Zangavond

15 september 2019

100e Zuidwoldiger Zangavond – Jubileumeditie!
Op zondag 29 september is er weer een Zuidwoldiger Zangavond. Dit keer een heel bijzondere avond, want het is de 100e Zuidwoldiger Zangavond. Een speciale en feestelijke jubileumeditie dus!

Aan deze avond wordt meegewerkt door onze vrienden van het Fries Mannenensemble, sopraan Judith Sportel en organist Harm Hoeve. De leiding is in handen van Hennie Wiechers en Rolanda den Boon. Na afloop vieren we het jubileum graag samen met u met een hapje en drankje.

In de Hervormde Kerk in Zuidwolde.

Hoe laat
De zangavond begint om 19.00 uur.

U zij de Glorie!

Collecte
De collecte is deze avond geheel bestemd voor Nobody’s Child, het project in Sri Lanka waarvoor het Fries Mannenensemble al jaren geld inzamelt. Dat doel dragen wij ook een warm hart toe. Van harte aanbevolen dus!

Fries Mannenensemble
Het Fries Mannenensemble is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Jan Brens uit Sneek. Het koor telt elf prachtige Friese mannenstemmen. Zij hebben ervoor gekozen om hun zangtalent in te zetten voor het overdragen van Gods liefde en warmte. Maar zij hebben er ook voor gekozen om met anderen te delen. Zij zingen namelijk voor hun eigen goede doel: de opbrengst van al hun optredens en cd-verkopen gaat naar de werkgroep Nobody’s Child in Sri Lanka (www.nobody-child.nl). Een doel dat ook de Orgelcommissie van Zuidwolde graag ondersteunt en dat daarom al diverse malen het Fries Mannenensemble heeft uitgenodigd bij de Zuidwoldiger Zangavonden en ook tijdens de afgelopen Kerstnachtdienst. Alle keren wisten wij de Friese mannen een prachtig bedrag mee naar huis te geven. Tussen Het Fries Mannenensemble en onze gemeente in Zuidwolde is hierdoor de afgelopen jaren een bijzondere band ontstaan. Logisch dus dat wij hen hebben uitgenodigd om bij ons eigen jubileum te komen zingen en die uitnodiging werd enthousiast aangenomen!

Judith Sportel
Judith Sportel studeerde klassieke zang aan het conservatorium in Zwolle. Ze is een veelgevraagd soliste bij koren en orkesten en heeft vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Al vele jaren treedt zij ook op samen met het Fries Mannenensemble, waarbij haar stem prachtig combineert met de Friese mannenstemmen. Ze zal deze zangavond diverse nummers samen zingen met het Fries Mannenensemble. In de beginperiode van de Zuidwoldiger Zangavonden was zij jaarlijks bij ons te gast in het programma. Heel fijn dus om haar weer eens in ons midden te hebben!

Harm Hoeve
Harm Hoeve, organist van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Rouveen, is al sinds 2005 ieder jaar als gastorganist actief bij de zangavonden en dat is niet voor niets. Hij is één van Nederlands beste organisten, die alles uit het orgel haalt. Harm komt altijd graag spelen in Zuidwolde. Vooral zijn bijzondere improvisaties zijn geliefd. Zijn opleidingen volgde hij aan de conservatoria van Zwolle en Hilversum. Hij geeft jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland en is regelmatig op televisie te zien en te horen.

U leest het: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtige zangavond op 29 september. Zingt en luistert u ook mee? Van harte welkom!

Peter ten Kate,
Orgelcommissie Hervormde Gemeente Zuidwolde