Jeugd met een Opdracht: God kennen en Hem bekend maken

Sinds 1973 God kennen en Hem bekend maken in Nederland en overal ter wereld

Jeugd met een Opdracht is een organisatie waar je misschien wel eens van hebt gehoord! Het is namelijk de organisatie waar mijn broertje (Jim Courtz) en ik (Linda Courtz) voor mogen werken. Tot een aantal jaar geleden had ik nog nooit van deze organisatie gehoord. Toch is het één van de grootste christelijke organisaties van de wereld. En omdat mijn broertje en ik de aankomende jaren nog verwachten voor deze organisatie te blijven werken, leek het mij een goed idee om er wat meer over te vertellen!

Over Jeugd met een Opdracht (Youth with a Mission=YWAM)

De organisatie omvat duizenden mensen en honderden bedieningen in bijna elk land op de wereld; meer dan 180 landen. Altijd gaat ons hart ernaar uit God (beter) te leren kennen en Hem onder de mensen bekend te maken. We zien een generatie met een groeiende honger naar God. We geloven dat God mensen van overal wil mobiliseren, van elke generatie, om Gods liefde te delen en het evangelie te verkondigen. We willen (jonge) mensen mobiliseren voor wereldzending en, te leren leven zoals Jezus om daardoor verandering te brengen op elke plek waar ze komen. We hebben locaties met verschillende trainingen zoals de DTS (Discipelschap training school: https://youtu.be/j7i5omssbZM ) en andere verdiepende opleidingen, maar ook locaties met alleen bediening zoals Bijbelstudies organiseren.

Jeugd met een Opdracht Nederland

Het werk van Jeugd met een Opdracht Nederland is nog steeds volop in beweging. Momenteel zijn ongeveer 200 fulltime vrijwilligers actief bij de verschillende teams en locaties van YWAM Nederland. Naast de twee grote locaties in Amsterdam en Heerde (Heidebeek), bereiden we ons steeds meer uit in meerdere regio’s. Het aanbod aan trainingen en mogelijkheden om actief betrokken te zijn bij evangelisatie en zending blijft groeien. We hebben ook een nieuwe website voor Jeugd met een Opdracht Nederland: https://ywam.nl/ (Kun je Jim en mij vinden?) Hier kun je alles vinden over wat we allemaal in Nederland doen, waar onze andere locaties zijn gevestigd en ook wat we verder in de wereld doen!

Jeugd met een Opdracht Heidebeek

Jim en ik zijn werkzaam bij Jeugd met een Opdracht Heidebeek, onze locatie is gevestigd in Heerde. Jim mag met een verdiepende opleiding werken waar studenten voor 3 maanden komen voor verdieping en soms ook op zendingsreis gaan. Ik mag met de DTS (Discipelschap Training School) werken, studenten komen voor 3 maanden naar Heidebeek. Elke week krijgen ze les over de verschillende onderwerpen, maar we doen ook aan evangelisatie, aanbidding, voorbede, smallgroups, mentor gesprekken en andere momenten van training. Daarnaast gaan we voor 3 maanden naar het buitenland om God bekend te maken, afgelopen jaar mocht ik een team naar Indonesië leiden (dit is één van onze focus landen). Het motto van Heidebeek is; Een springplank voor wereldzending!

We vinden het altijd erg leuk om mensen te ontvangen op Heidebeek! We vertellen je graag meer en laten je ook graag Heidebeek zien. Lijkt je dit leuk? Stuur dan gerust een berichtje, mijn nummer: Linda Courtz: 0640954009.